Gode råd til jobsamtalen til freelance og fastansættelse

Vi hos Rapido Consult interviewer en masse forskellige konsulenter både til freelancearbejde og til fastansættelse. Alle konsulenter er meget forskellige og nogle klare det godt og andre mindre godt. Her vil vi give nogle konkrete råd til dig som du kan bruge videre til jobsamtalen.

 

Forbered dig

Læs op på hvilken virksomhed det er og hvad projektet går ud på. Når du har en god basisviden, går samtalen meget mere elegant og som interviewer kan man hører når du interesserer dig for stillingen.

Du kan forberede dig eksempelvis ved at google virksomheden, læse artikler om hvad der er sket i den seneste tid. Dette gør det nemmere for dig at snakke med, når intervieweren fortæller om hvad der er sket i virksomheden og forklare om hvad projektet skal gå ud på og hvorfor det er vigtigt.

Stil spørgsmål til virksomheden og om projektet. Forbered nogle spørgsmål hjemmefra som du gerne vil stille til virksomheden. Dette viser at du er interesseret og at du har gjort dit forarbejde.

Tænk også gerne standartspørgsmålene igennem inden du møder op. Det kan eksempelvis være: ”Hvad kan du bidrage med?”, ”Hvorfor skal det være dig til denne stilling?” og ”Hvad er dine styrker og svagheder” mm.

Motivation

Det vil være en fordel for dig hvis du kan give intervieweren en kort beskrivelse af dig selv. Derefter kan du slutte din præsentation af med at fortælle hvad der motivere dig til at have søgt denne stilling. Der er nemlig et spørgsmål som man som interviewer altid, spørger om. Det er hvad der motiverer dig til at ønske det pågældende job. Derfor er det vigtigt at du har forbedret dig på hvad der motivere dig arbejdsmæssigt og som person.

Påklædning og førstehåndsindtryk

Førstehåndsindtrykket og påklædning går hånd i hånd for hvis du møder op med et stort smil og virker professionel, men iført joggingbukser og en slidt bluse så hænger disse dele ikke sammen. Så tænk altid på hvad du har på til jobsamtalen, så det er med til at bekræfte det budskab du gerne vil vise.

Adfærd til samtalen

Lad Intervieweren sætte tonen fra starten af og så du tilpasser dig tonen til samtalen. Vær selvsikker og positiv når du møder op og vis gerne din personlighed. Det er jo mennesker der skal arbejde med dig så det er vigtigt at de også kan fornemme hvem du er gennem din personlighed og ikke kun gennem dine kompetencer.

 

Korte og konkrete råd til dig som jobsøger:

  • Vær ærlig overfor dig selv og virksomheden
  • Din faglighed er godkendt allerede før du møder op. Overbevis dem om at du er den de søger.
  • Læs dit CV igennem og overvej om der er noget der skal uddybes.
  • Sæt dig ind i virksomheden du skal til samtale hos.
  • Hvad kan du byde ind med?
  • Klæd dig pænt på til jobsamtalen.
  • Forbered 3 spørgsmål til virksomheden.
  • Hav situationsfornemmelse.

 

 

 

Comments are closed.