Sådan skriver man en faktura

Det kan nogle gange være svært at opfinde den dybe tallerken, når man skal skrive sin første faktura som selvstændig. Her hos Rapido Consult tilbyder vi en oversigt over, hvilke krav der er stillet fra Dansk lovgivning, om at skrive en fuld faktura. Derudover tilbyder vi en gratis faktura skabelon på dansk og engelsk, som du frit kan bruge som det passer dig.

En faktura skal indeholde mange punkter, og alt skal være lige efter bogen. Så vi har opsummeret kravene som er stillet, men for at alt er husket og intet er glemt, linker vi til skat.dk som er helt up to date med de nyeste regler.

 

Liste over kravene til en fuld faktura:

  1.   Udstedelsesdato på fakturaen (fakturadato)
  2.   Fortløbende nummer der bygger på én eller flere serier, og som identificerer fakturaen (Fakturanummer)
  3.   Virksomhedens momsregistreringsummer (cvr-nr. eller SE-nr.)
  4.   Virksomhedens navn og adresse
  5.   Kunden/købers navn og adresse
  6.   Beskrivelse af den leverede ydelse, herunder mængden og arten.
  7.   Datoer for hvornår ydelsen bliver leveret eller leveret, med start og slut dato.
  8.   Momsgrundlaget, pris pr. enhed uden afgift, eventuelle prisnedslag, bonus og rabatter, hvis disse ikke er indregnet i prisen pr. enhed.
  9.   Gældende momssats
  10.   Det momsbeløb, der skal betales.

 

Punkterne 8, 9 og 10 på listen kan undlades, hvis der betales afgift i et andet EU-land, det er der skrevet i momsbekendgørelsen § 61, stk. 3.

 

En god huskeregel

I forhold til punkt 6. “Beskrivelse af den leverede ydelse” er det bedre, at du beskriver grundigt hvilken ydelse du leverer. Dette sørger for at der er klare spilleregler mellem din virksomhed og kunden. Derudover hjælper det dig og kunden senere hen, da man kan huske hvem og hvad man lavede for den enkle kunde.

Så hvis man udfylder punkt 6. grundigt,  yder man en god service for kunden og det vil sørge for, at der ikke kommer mange opfølgende spørgsmål.

 

Faktura skabelon

Rapido Consult tilbyder her 2 gratis skabeloner til dig, en på engelsk og en på dansk. Disse kan downloades i Excel. Når de er downloadet, kan du personliggøre dem, så den passer perfekt til din virksomhed. Derefter vil det være nemt for dig at skrive den næste faktura uden tidsspille.

 

 

Download din gratis fakturaskabelon nederst på siden
 
FAKTURASKABELON
DANSK
FAKTURASKABELON
ENGELSK
 

Comments are closed.